Coaste de proc cu susan
Cum vine primavara cu ceva temperaturi pozitive si cu soare, cum ne vine pofta de gratare. Pe langa fripturi, carnati sau burgeri, si coastele isi au locul pe gratar langa acestea. Dar nu tot timpul este vreme frumoasa, fiind intampinati si de ploi, insa pofta de coaste la gratar este de neclintit....nu-i problema, le facem la cuptor si or sa iasa cel putin la fel de gustoase.
Ingrediente
- 0.6 kg coaste de porc taiate individual
- 2 lingurite vin Shaoxing
- 1/4 lingurita piper alb macinat
- 1/4 lingurita condimente chinezesti
- 1/2 lingurita pudra de usturoi
- 1 lingurita zahar
- 1 1/2 linguri sos de soia
- 1 lingura seminte de susan
- 1/4 lingurita sare
Mod de preparare
- Intr-un bol amestecati bine vinul shaoxing, piperul, condimentele chinezesti, pudra de usturoi si sosul de soia
- Adaugati apoi coastele in bol si acoperiti-le cu sosul, apoi bagati la frigider pentru 2 ore
- Preincalziti cuptorul la 200 grade C
- Asezati coastele pe o folie de aluminiu intr-o tava de copt si presarati semintele de susan si sarea
- Puneti la cuptor, pe gratarul din mijlocul acestuia, si reduceti imediat temperatura la 180 grade C. Tineti pentru 45 minute, dupa care le intoarceti pe cealalta parte si mai tineti pentru inca 30 minute