Oua "de marmura"
Ouale "de marmura" sunt un aperitiv foarte des consumat la ceaiurile chinezesti. Se numesc oua de marmura pentru ca tehnica gatirii lor le face sa arate intocmai, fiind un preparat interesant atat ca aspect cat si ca arome.
Ingrediente
- 8 oua
- 2 pliculete ceai negru
- 120 ml sos de soia
- 1 lingura zahar brun
- 2 stelute anason
- 1 baton de scortisoara
- 1 lingura boabe piper negru
Mod de preparare
- Intr-o cratita puneti ouale si turnati suficienta apa cat sa le acopere. Lasati la fiert 10 minute pana cand ouale sunt fierte
- Puneti apoi ouale cu lingura intr-o strecuratoare si turnati apa rece peste sa le puteti manevra usor cu mainile
- Apoi, cu ajutorul unui cutit de bucatarie, loviti-le usor cat sa crape dar sa nu cada coaja, dupa care puneti-le iar in cratita
- Puneti apoi peste oua, pliculetele de ceai negru, sosul de soia, zaharul brun, anasonul, scortisoara si piperul, si turnati suficienta apa cat sa acoperiti ingredientele din oala ( 2 cm peste )
- Lasati totul la fiert, la foc mic intre 1 ora si jumatate si 2 ore