Mooncakes
Mooncake este o prajirura traditional chinezeasca ce se prepara in special in preajma festivalului de toamna celebrat si de poporul Chinez si de cel Vietnamez. Acest festival se tine la sfarsitul lui Septembrie - inceputul lui Octombrie cand este luna plina, de aici provenind si numele prajiturii.
Ingrediente
- 80 g sirop auriu (de zahar)
- 1/2 lingurita apa alcalina sau bicarbonat de sodiu
- 2 linguri ulei vegetal
- 65 g faina alba
- 70 g faina pentru prajituri
- 1 ou
- Lapte
- Pasta de fasole rosie sau de lotus pentru umplere
Mod de preparare
- Intr-un bol amestecati bine toate ingredientele in afara laptelui si a pastei pentru umplere. Acoperiti cu o folie de plastic si lasati deoparte pentru 45 minute
- Preincalziti cuptorul la 175 grade C
- Impartiti aluatul in 12 bucati egale si formati cu mainile mingiute din ele (aprox. 33-34 g fiecare)
- Intindeti apoi mingiutele pana obtineti cercuri de aprox. 10 cm diametrul
- Din pasta pentru umplut, formati mingiute tot de 33-34 g, apoi acoperiti in totalitate fiecare mingiuta cu aluat
- Puneti pe urma mingiutele in forma pentru mooncekes (sau orice alta forma de prajituri aveti la dispozitie) si presati pana ce capata forma acestora dupa care le scoateti
- Intr-o tava de copt cu hartie de copt, asezati prajiturile si bagati la cuptor pentru 8-10 minute pana ce capata o culoare aurie