Bulgarsi cu susan
Jian Dui sunt bulgarasi cu susan traditional chinezesti. Acestia se prepara din faina de orez si, la alegere, ii puteti umple cu pasta de fasole neagra sau rosie, cu pasta de lotus sau cu dulceata la alegere.
Ingrediente
- 280 g faina de orez
- 4 linguri zahar
- 30 g seminte de susan alb
- Ulei vegetal
Mod de preparare
- Intr-un bol puneti 140 ml apa fierbinte, dizolvati zaharul si amestecati pana se raceste putin
- Adaugati apoi faina de orez si amestecati bine pana se formeaza aluat, apoi formati cu mainile mingiute de marimea celor de golf, apoi puneti-le la fiert intr-o oala. Fierbeti-le pana se ridica la suprafata lichidului
- Intr-un bol mic puneti susanul, apoi dati fiecare mingiuta prin acesta pana ce este acoperita complet de seminte
- Intr-o cratita mai inalta puneti o cantitate mai mare de ulei la incins. Reduceti focul la mic spre mediu
- Adaugati bulgarasii in ulei si gatiti pana cand incep sa iasa la suprafata si capata o culoare aurie