Budinca cu mango
Budinca cu mango, un desert racoritor si aromat. Este satios si hranitor, deci poate fi servit si ca o gustare.
Ingrediente
- 4 mango taiate cubulete (600 g)
- 10 g foite de gelatina
- 160 ml lapte
- 60 ml smantana
- 100 g zahar
- menta
Mod de preparare
- Intr-un vas cu apa rece, puneti foitele de gelatina si lasati pana se inmoaie
- Intr-o oala mica puneti la foc mic 80 ml lapte si zaharul. Tineti la foc pana ce zaharul se dizolva complet. Opriti focul, adaugati gelatina scursa de apa si amestecati pana ce gelatina se descompune, apoi dati deoparte
- Intr-un blender, amestecati 300 g mango, apoi adaugati celelalte 80 ml de lapte si mixati pana cand compozitia capata o textura fina
- Amestecati apoi cele doua compozitii si adaugati smantana. Amestecati pana totul devine omogen
- Strecurati toata compozitia intr-un vas si bagati la frigider pentru cel putin 2 ore
- Inainte de a servi, puneti cubulete de mango si presarati menta proaspata tocata