Conopida rumenita picanta
Conopida este o alegere excelenta daca nu consumati in general carne sau daca sunteti in perioada de post. Usor picant, acest preparat poate fi consumat ca atare, garnitura pentru alt preparat, sau in salate.
Ingrediente
- 1 conopida (taita bucati)
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita fulgi de ardei rosu uscat
- 1/2 lingurita de sare
- 1/2 lingurita de piper negru macinat
- 5-6 frunze de busuioc
Mod de preparare
- Cuptorul se preincalzeste la 200 grade C
- Se amesteca bine intr-un castron conopida, uleiul de masline, fulgii de ardei rosu, sarea si piperul
- Se aseaza pe o hartie de copt, pe un singur strat, toata compozitia
- Se tine la cuptor pana ce conopida prinde o culoare bruna, cam 30 minute
- Se servesc calde cu busuioc presarat pe deasupra, pentru aroma