Tarte chinezesti cu oua
Se presupune ca aceste tarte cu oua au fost preparate pentru prima data in Hong Kong. In ziua de azi, tartele cu ou sunt printre cele mai consumate deserturi din lume, si sunt adesea intalnite in compania ceaiurilor chinezesti.
Ingrediente
- Aluat pentru placinte
- 250 ml lapte
- 150 g zahar
- 4 oua batute
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 200 grdae C
- Cu ajutorul unei forme rotunde, sau a unui pahar, decupati cercuri din aluat
- Asezati cercurile de aluat in forme de copt rotunde si captusiti peretii acestora
- Bagati la cuptor si lasati timp de 10 minute pana cand acestea cresc si au marginile aurii
- Intr-un bol puneti zaharul si ouale si mixati circa un minut, apoi adaugati laptele si omogenizati compozitia
- Dupa ce ati scos tartele de la cuptor, turnati compozitia obtinuta in ele
- Bagati apoi din nou la cuptor la 175 grade C pentru 15 minute pana cand compozitia se intareste