Prajitura Tres Leches
Prajitura Tres leches este, dupa cum ii spune numele, o prajitura din blat insiropat cu un sirop obtinut din 3 tipuri de lapte: condensat, evaporat si smantana pt frisca. Combinatia dintre cele 2 texturi: cea pufoasa si insiropata a blatului si crema fina obtinuta din cele 3 tipuri de lapte, o face o prajitura irezistibila cu un gust racoritor.
Ingrediente
- 470 g mix pentru blat
- 115 g unt fara sare
- 120 ml apa
- 3 oua mari
- 205 ml lapte condensat
- 320 ml lapte evaporat
- 355 ml smantana
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingura zahar
- Coaja rasa de portocala
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 175 grade C
- Intr-un bol amestecati mixul pentru blat, ouale, untul, esenta de vanilie, zaharul si apa cu ajutorul unui mixer la viteza mica. Dati la viteza medie si mixati pentru inca 4-5 minute pana cand compozitia devine pufoasa
- Turnati compozitia intr-o tava de copt si bagati la cuptor pentru 20-30 de minute pana ce blatul devine pufos
- Dupa ce scoateti de la cuptor, lasati sa se raceasca la temperatura camerei timp de aprox 10 minute
- Dupa ce scoateti blatul pe un platou, intepati-l cu o furculita de 20-25 ori
- Intr-un alt bol amestecati laptele condensat, laptele evaporat si smantana pana devine o crema fina
- Intindeti mixul din cele 3 tipuri de lapte pe blat apoi presarati coaja de lamaie si bagti la frigider pentru 3-4 ore