Enchilada mexicana de vita
Enchilada este un preparat de care mexicanii nu se descotoroesesc apropae la nici o masa, fiind in plan secund dupa burrito si taco. Evident daca este mexican, este picant, altfel putem numi preparatul oricum vrem numai mancare mexicana nu.
Ingrediente
- 0.6 kg carne tocata de vita
- 1 ceapa alba mica tocata marunt
- 100 g chili verzi taiati marunt
- 450 g fasole neagra
- 8 tortilla mari
- 6 tortilla
- 340 g branza cheddar rasa
- 600 g sos enchilada
- 1 lingura patrunjel tocat
- ulei vegetal
- sare
- piper
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 190 grade C
- Intr-o tigaie mare incalziti putin ulei vegetal, adaugati carnea de vita si sotati pana este gatita pe toate partile, apoi transferati carnea intr-un bol si lasati de-o parte
- In tigaia in care ati gatit carnea puneti ceapa si gatiti pana devine fragede si usor transparenta, dupa care adaugati chili si fasolea neagra si lasati la foc 1 minut amestecand ocazional
- Indepartati tigaia de pe foc si adaugati carnea tocata si 100 g sos enchilada, apoi amestecati
- Pe o suprafata de lucru, intindeti tortilla, ungeti-o cu sos enchilada, impartiti compozitia cu carne in 8 parti egale, si puneti in mijlocul tortilei, apoi rulati-o ca pe o clatita. Procedati la fel cu celelalte tortilla
- Asezati clatitele tortilla intr-un vas ceramic uns cu ulei, turnati uniform sosul enchilada pe toata suprafata apoi adaugati branza cheddar rasa
- Bagati la cuptor pentru 20 minute pana ce branza cheddar se topeste. Presarati patrunjel inainte de a o servi