Empanada cu vita
Empanada este o gustare cu specific de patiserie ce consta in umplerea unui aluat de placinte cu branza, diverse tipuri de carne sau legume. Acest preparat este originar din Nord-Vestul Spaniei, regiunea Galicia. Empanada este un preparat popular in toata America Latina de altfel, fiecare tara a continentului avand retete proprii ale acestei gustari.
Ingrediente
- 1 pachet aluat de placinta
- 450 g carne tocata de vita
- 1 ceapa mare tocata marunt
- 3 catei de usturoi tocati marunt
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri sos picant
- 1 lingurita chimion tocat
- 1 lingura zahar brun
- 1/2 lingurita oregano
- 1 lingurita paprika
- 120 ml supa de vita
- 1 ou
- Sare
- piper
Mod de preparare
- preincalziti cuptorul la 220 grade C
- intr-o tigaie medie, incalziti uleiul de masline, apoi adaugati carnea tocata si sotati pana cand este gatita
- adaugati ceapa si usturoiul si amestecati cu o lingura de lemn, adaugati sosul picant, restul condimentelor si supa de vita
- lasati la foc pana cand supa de vita scade
- decupati din aluat cercuri cu diametrul de 10 cm
- umpleti fiecare cerc de aluat cu 2 linguri din compozitia de carne, apoi inchideti si lipiti marginile intre ele apasand cu o furculita
- intr-o tava de copt pe o hartie de pergament, asezati portofelele empanada, apoi cu ajutorul unei pensule, ungeti-le cu ou batut
- bagati-le la cuptor pentru 20-25 minute pana cand devin crocante si capata o culoare aurie