logo
  • Acasa
  • Selector-Retete
  • Contact

Cochilii de cartofi

Cochilii de cartofi

Cartoful este prezent in toate bucatariile occidentale mai ales, fiind folosit pentru versatilitatea cu care reuseste sa se potriveasca pentru atat de multe retete. Nu la fel de popular ca cel prajit, dar o versiune totusi mai sanatoasa este cartoful copt. Bucataria americana ne propune o reteta usor de facut, pe gustul oricui.

Ingrediente

  • 3 cartofi bine spalati
  • 2 linguri de unt
  • 2 lingurite de sare
  • 3 linguri de parmezan ras
  • 1.5 cani branza Cheddar maruntita
  • 4 felii de bacon prajit si maruntit
  • O ceasca de smantana
  • 2 lingurite de ceapa verde tocata marunt

Mod de preparare

  • Se ung cartofii cu ulei si se pun la copt aproximativ 45 minute la 220 grade C. Ii lasam sa se racoreasca
  • Se taie cartofii in jumatati si se scoate continutul, lasand insa un perete subtire de cartof
  • Se ung cu ulei atat exteriorul cat si interiorul, se umplu apoi cu parmezan, se presara sare, se pun pe hartie de copt si se baga la cuptor pentru 8 minute
  • Se scot din cuptor, se umplu cu branza Cheddar si bacon si se baga la cuptor pentru inca 3 minute
  • Se servesc fierbinti cu smantana si ceapa verde presarata
Copyright © flavor-picker.ro 2023
  • Politici private