Ciuperci umplute
De fiecare data cand preparam ceva la gratar, nu omitem nici ciupercile umplute. Le vom prepara in cele ce urmeaza tot umplute, doar ca nu la gratar, ci la cuptor. Aceasta reteta are garantia gustului datorita ingredientelor ce o compun. Se prepara in timp scurt cu efort minim.
Ingrediente
- 7 ciuperci cremini sau champignon
- 1 catel de usturoi
- 70 g rosii cherry taiate in 2 sau 4 bucati
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura vin rosu sec
- 70 g branza Manchego rasa
- 1 lingura marar
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 200 grade C
- Spalati ciupercile si indepartati cozile, dar pastrati-le si tocati-le marunt
- Intr-o tigaie incalziti uleiul, apoi puneti cozile de ciuperci tocate, usturoiul, rosiile cherry si sotati pana ce acestea devin fragede
- Adaugati apoi vinul si lasati pe foc pana se evapora, apoi dati deoparte la racit
- Cand compozitia s-a racit, adaugati branza Manchego si amestecati bine
- Umpleti ciupercile cu compozitia racita
- Asezati-le apoi pe o folie de aluminiu intr-o tava de copt si bagati la cuptor pentru 20-25 minute pana se fragezesc
- Dupa ce ati scos ciupercile din cuptor, presarati mararul peste ele