logo
  • Acasa
  • Selector-Retete
  • Contact

Tocana de calamari

Tocana de calamari

In reteta ce urmeaza, vom urma pasii pentru prepararea unei tocanite delicioase de calamar, o varianta ceva mai usoara decat traditionala tocanita de porc, si care sigur o sa ne incante gusturile cu amestecul de arome.

Ingrediente

  • 450 g inele de calamar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 cepe medii taiate marunt
  • 3 catei de usturoi taiati subtire
  • 2 chili tocati
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 400g rosii decojite si tocate
  • 2 lingurite cimbru uscat
  • 2 frunze de dafin
  • 10 masline verzi fara samburi
  • Sare
  • piper

Mod de preparare

  • Incalziti uleiul intr-o tigaie inalta, adaugati ceapa, usturoiul si chili si sotati timp de 1-2 minute, apoi adaugati pasta de tomate si lasati la foc 2 minute
  • Adaugati apoi inelele de calamar, rosiile, cimbrul, frunzele de dafin, sare si piper
  • Acoperiti tigaia, si lasati la foc mic timp de 25 minute, amestecand odata la 5-6 minute, dupa care adaugati maslinele, amestecati si mai tineti la foc 10-15 minute fara capac
  • Reglati gustul cu sare si piper dupa bunul plac
Copyright © flavor-picker.ro 2023
  • Politici private