Tocana de calamari
In reteta ce urmeaza, vom urma pasii pentru prepararea unei tocanite delicioase de calamar, o varianta ceva mai usoara decat traditionala tocanita de porc, si care sigur o sa ne incante gusturile cu amestecul de arome.
Ingrediente
- 450 g inele de calamar
- 2 linguri ulei de masline
- 2 cepe medii taiate marunt
- 3 catei de usturoi taiati subtire
- 2 chili tocati
- 2 linguri pasta de tomate
- 400g rosii decojite si tocate
- 2 lingurite cimbru uscat
- 2 frunze de dafin
- 10 masline verzi fara samburi
- Sare
- piper
Mod de preparare
- Incalziti uleiul intr-o tigaie inalta, adaugati ceapa, usturoiul si chili si sotati timp de 1-2 minute, apoi adaugati pasta de tomate si lasati la foc 2 minute
- Adaugati apoi inelele de calamar, rosiile, cimbrul, frunzele de dafin, sare si piper
- Acoperiti tigaia, si lasati la foc mic timp de 25 minute, amestecand odata la 5-6 minute, dupa care adaugati maslinele, amestecati si mai tineti la foc 10-15 minute fara capac
- Reglati gustul cu sare si piper dupa bunul plac