Inele de calamar pane
Inelele de calamar si crevetii sunt probabil cele mai consumate fructe de mare. In cele ce urmeaza le vom tavali prin faina, oua cu lapte si prin pesmet, apoi le punem la prajit...rezultatul este delicios mai ales alaturi de un dressing fie de usturoi sau de ketchup.
Ingrediente
- 0.9 kg inele de calamar
- 65 g faina alba
- 2 oua
- 240 ml lapte
- 180 g pesmet
- Ulei vegetal
- sare
Mod de preparare
- Spalati bine inelele de calamar
- Intr-o friteuza incingeti uleiul
- Intr-o punga de plastic etans, amestecati faina si sarea, apoi adaugati treptat din inelele de calamar si amestecati pana ce acestea sunt acoperite
- Intr-un bol, bateti ouale si laptele
- Puneti pesmetul intr-un alt bol
- Tavaliti inelele de calamar prin mixtura de lapte cu ou, apoi prin pesmet si puneti-le la prajit in friteuza pentru 45-55 secunde pana devin aurii. Scoateti-le pe un servetel la scurs si serviti calamarii calzi cu sosul preferat