Cartofi umpluti cu bacon si branza
Cartoful este printre ingredientele ce se afla tot timpul in camarele noastre, in meniurile oricarui restaurant, pe listele de cumparaturi, in galantarele oricarui magazin cat de mic ar fi el etc. Daca tot este indispensabil, sa dam o pauza cartofilor prajiti si piureului si sa il gatim intr-un mod mai rar: cartof umplut cu branza si bacon.
Ingrediente
- 3 cartofi noi mari
- 340 g bacon taiat cubulete
- 60 g unt
- 300 g branza cheddar rasa
- 1/2 lingura patrunjel
- Ulei de masline
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 200 grade C
- Puneti cartofii intr-o tava de copt si bagati la cuptor pentru 1 ora pana ce furculita intra usor in ei
- Prajiti baconul intr-o tigaie pana devine crocant, apoi lasati deoparte pe un prosop de hartie
- Dupa ce scoateti cartofii, lasati-i sa se raceasca pana puteti pune mana pe ei
- Apoi scobiti cartofii in interior avand grija ca marginile sa ramana intacte. Puneti intr-un bol ce scoateti din cartof si adaugati untul apoi amestecati cu un mixer electric
- Umpleti cartofii cu mixtura obtinuta, pe urma adaugati branza cheddar si baconul distribuite in mod egal peste cei 3 cartofi
- Bagati la cuptor pentru aproximativ 10 minute pana ce branza se topeste
- Dupa ce scoateti cartofii pe un platou, presarati petrunjel peste ei