Gazpacho de rosii
Este o zi torida de vara, va este foame, si aproape ca nici o masa nu o puteti lua fara sa serviti inainte o supa?..Nu putem sa servim o supa fierbinte mai ales ca ne topeste deja caldura....solutia este foarte la indemana: un gazpacho racoritor de rosii care nu necesita fierbere, doar amestecam ingredientele si gata..ne putem racori in voie.
Ingrediente
- 2 catei de usturoi taiati marunt
- 0.6 kg rosii decojite
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri otet de cirese
- Otet de vin alb
- 2 lingurite sare grunjoasa
- 1 dovlecel taiat cubulete
- 1 lingurita piper negru macinat
Mod de preparare
- Puneti intr-un blender usturoiul, rosiile, uleiul de masline otetul de cirese, otetul de vin, sarea si piperul, apoi mixati pana ce compozitia devine pasta
- Intrr-o oala fierbeti dovlecelul pana devine usor fraged, apoi lasati-l deoparte pana se raceste
- Turnati compozitia din blender intr-un vas si adaugati dovlecelul , apoi acoperiti si bagati la frigider cam 20-30 minute inainte de a o servi