Galuste Rasgulla
Rasgulla este un desert popular in subcontinentul Indian si in regiunile de sud ale Asiei. Originea acestora a fost disputata de statele West Bengal si Odisha, o comisie guvernamentala stabilind ca originea acestui preparat ii revine statului din Odisha.
Ingrediente
- 475 ml lapte de vaca proaspat
- 475 ml lapte de bivolita proaspat
- 100 g zahar
- 120 ml apa
- 60 ml suc de lamaie
Mod de preparare
- Intr-o cratita puneti la fiert laptele de vaca si laptele de bivolita
- Dupa ce incepe sa fiarba, opriti focul, lasati 5 minute, apoi adaugati sucul de lamaie si lasati deoparte pana ce incepe sa se formeze casul
- Strangeti casul si puneti-l intr-o panza de in, apoi atarnati-l undeva timp de 30 min
- Intr-o oala cu apa, amestecatii zaharul si lasati la fiert
- Pe o suprafata de lucru, desfaceti panza de in, si cu ajutorul mainilor formati galuste de marimea mingiilor de golf
- Puneti galustele la fiert si acoperiti cu un capac. Lasati pe foc timp de 50 minute