Paneer Methi
Acest fel de mancare este, dupa cum ii zice numele, un preparat ce are la baza branza paneer si methi. Este consumat in special in zonele de nord ale Indiei, fiind servit adeseori alaturi de garnitura de orez sau diverse tipuri de paine indiana. Evident daca este un preparat indian, curryul nu avea cum sa lipseasca.
Ingrediente
- 400 g branza paneer taiata cubulete
- 100 g frunze de methi
- 1 ceapa alba tocata marunt
- 2 rosii tocate marunt
- 5 catei de usturoi tocati marunt
- 60 g cajun
- 1 lingurita pudra de chili
- 1/2 lingurita turmeric tocat marunt
- 1 lingurita curry
- 250 ml lapte
- Sare
- Ulei de masline
- 200 g smantana
Mod de preparare
- Puneti cajunul in lapte si bagati la microunde pentru 1 minut aprox pana se inmoaie
- Spalati frunzele de methi, apoi tineti-le in apa cu sare timp de 30 minute
- Intr-o tigaie cu putin ulei, prajiti bucatile de paneer pana ce capata o usoara nuanta aurie apoi puneti-le intr-un bol cu apa calduta
- Puneti apoi in tigaie frunzele de methi si lasati pana devin fragede, apoi lasati-le deoparte
- Adaugati in tigaie ceapa, usturoiul, gatiti pana ceapa devine usor transparenta, dupa care adaugati rosiile si lasati la foc pana ce acestea se inmoaie
- Apoi adaugati pudra de chili, turmericul si curry si putina apa. Lasati pe foc pana ce apa se evapora, apoi adaugati laptele si cajunul si amestecati
- La urma adaugati in compozitie branza paneer si frunzele de methi, dupa care adaugati smantana si sare dupa gust. Amestecati si lasati la fiert timp de 5 minute dupa care este gata de servit