Hara Bhara Kebab
O alternativa excelenta pentru cei care adora kebabul insa sunt vegetarieni sau postesc. Hara Bhara Kebab are in compozitie ca personaj principal spanacul, si este o varianta buna sa infiltram acest ingredient sanatos in meniurile copiilor.
Ingrediente
- 12 frunze de spanac
- 150 g naut fiert
- 2 cartofi fierti
- 1 lingurita ghimbir tocat marunt
- 1 chili verde fara seminte
- 1/2 lingurita chaat masala/piper negru macinat
- 2 linguri faina
- Sare
- Cajun
- Ulei vegetal
Mod de preparare
- intr-o cratita mica cu apa, puneti sare si frunzele de spanac si lasati la fiert 5 minute la foc mediu. Strecurati bine de apa frunzele de spanac
- intr-un blender puneti nautul, spanacul fiert, ghimbirul si chili, apoi amestecati pana devine pasta
- intr-un bol, amestecati bine pasta de spanac si naut, cartofii fierti, chaat masala/piperul, faina si sare
- cu mainile, formati chiftele cu diametrul de 8-9 cm si grosime de 2-2.5 cm si puneti cate un cajun in mijlocul fiecareia
- incingeti putin ulei intr-o tigaie, apoi puneti chiftelele si lasati pana prind o nuanta de culoare bruna