logo
  • Acasa
  • Selector-Retete
  • Contact

Porc vindaloo

Porc vindaloo

Vindaloo este o tocana picanta, in general preparata cu carne de porc, populara in regiunea Goa a Indiei. Putem gasi acest fel de mancare in meniurile oricarui restaurant cu specific indian.

Ingrediente

  • 10 chili
  • 2 lingurite chimion tocat
  • 2 lingurite turmeric
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • 1 lingura zahar
  • 2 catei de usturoi feliati
  • 2 lingurite ghimbir tocat marunt
  • 80 ml otet de orez
  • 120 ml otet de palmier
  • 250 g carne de porc (taiat cubulete de aprox. 2 cm)
  • Sare kosher
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 1/2 lingura ulei vegetal
  • 250 ml apa

Mod de preparare

  • Intr-un blender puneti chili, chimionul, turmericul, scortisoara si zaharul. Dati-i cateva impulsuri pana ce compozitia devine omogena
  • Adaugati apoi usturoiul, ghimbirul, otetul de orez si otetul de palmier si amestecati pana ce se formeaza o pasta fina, apoi turnati-o intr-un bol si lasati deoparte
  • Intr-un bol mare, puneti cubuletele de porc si asezonati cu sare, apoi turnati sosul peste pana acoperiti toate bucatile de carne si lasati acoperit cateva ore
  • Puneti ceapa in blender si dati-i 1-2 impulsuri pana ce aceasta capata o consistenta de pasta
  • Intr-o cratita la foc mediu, incalziti putin ulei, apoi adaugati pasta de ceapa si lasati aprox. 5 minute pana capata tente transparente
  • Adaugati in cratita sosul picant (fara carne), si lasati cam 5 minute pana incepe sa faca bule
  • Pe urma adaugati si cubuletele de porc, si lasati la foc aprox. 10 minute pana ce carnea incepe sa prinda o tenta bruna, reduceti focul mic si lasati cam 1 ora pana ce carnea devine frageda
Copyright © flavor-picker.ro 2019
  • Politici private