Porc vindaloo
Vindaloo este o tocana picanta, in general preparata cu carne de porc, populara in regiunea Goa a Indiei. Putem gasi acest fel de mancare in meniurile oricarui restaurant cu specific indian.
Ingrediente
- 10 chili
- 2 lingurite chimion tocat
- 2 lingurite turmeric
- 1/4 lingurita scortisoara
- 1 lingura zahar
- 2 catei de usturoi feliati
- 2 lingurite ghimbir tocat marunt
- 80 ml otet de orez
- 120 ml otet de palmier
- 250 g carne de porc (taiat cubulete de aprox. 2 cm)
- Sare kosher
- 1 ceapa tocata marunt
- 1 1/2 lingura ulei vegetal
- 250 ml apa
Mod de preparare
- Intr-un blender puneti chili, chimionul, turmericul, scortisoara si zaharul. Dati-i cateva impulsuri pana ce compozitia devine omogena
- Adaugati apoi usturoiul, ghimbirul, otetul de orez si otetul de palmier si amestecati pana ce se formeaza o pasta fina, apoi turnati-o intr-un bol si lasati deoparte
- Intr-un bol mare, puneti cubuletele de porc si asezonati cu sare, apoi turnati sosul peste pana acoperiti toate bucatile de carne si lasati acoperit cateva ore
- Puneti ceapa in blender si dati-i 1-2 impulsuri pana ce aceasta capata o consistenta de pasta
- Intr-o cratita la foc mediu, incalziti putin ulei, apoi adaugati pasta de ceapa si lasati aprox. 5 minute pana capata tente transparente
- Adaugati in cratita sosul picant (fara carne), si lasati cam 5 minute pana incepe sa faca bule
- Pe urma adaugati si cubuletele de porc, si lasati la foc aprox. 10 minute pana ce carnea incepe sa prinda o tenta bruna, reduceti focul mic si lasati cam 1 ora pana ce carnea devine frageda