Cheesecake japonez
Cheesecakeul japonez, sau cotton cheesecake cum i se spune, este diferit de cheesecakeul pe care il stim, acesta avand consistenta unui blat pufos. Defapt este un hibrid sa-i spunem asa, intre cheesecake si pandispan. Este delicios servit alaturi de un sos de fructe de padure.
Ingrediente
- 125 g branza cremoasa
- 110 g frisca
- 3 galbenusuri de oua
- 3 albusuri de oua
- 70 g zahar granulat
- 50 g faina pentru prajituri
- 20 g amidon de porumb
- 20 ml esenta de vanilie
- 1 lingura suc de lamaie
- 1/4 lingurita crema de tartar
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 160 grade C
- Intr-o cratita fierbeti apa
- Intr-un bol mare, pe care il puneti deasupra cratitei cu apa fiarta, amestecati branza cremoasa, frisca si 20 g zahar pana devine o compozitie omogena
- Cand compozitia s-a racit putin, adaugati galbenusurile de ou, esenta de vanilie si sucul de lamaie. Amestecati bine
- Intr-un alt bol, bateti albusurile de ou, si amestecati apoi crema de tartar si 50 g zahar pana ce obtineti o compozitie fina
- Compozitia de albusuri de ou o amestecati usor in compozitia cu branza cremoasa in trei reprize; (crema obtinuta nu trebuie sa aibe bule de aer)
- Turnati compozitia intr-o tava rotunda pentru prajituri pe care o puneti in tava cuptorului in care turnati apa (1/3 din inaltimea tavii)
- Bagati la cuptor pentru 40-50 minute pana ce compozitia capata o nuanta aurie, apoi reduceti temperatura la 140 grade C si mai lasati inca 20-30 minute