Peste Tipar Unagi Don
Unagi, sau tiparul, este un soi de peste foarte folosit in bucataria japoneza. Aceste este des intalnit in restaurantele japoneze din tarile occidentale, fiind un preparat destul de popular, insa nu la fel de cunoscut ca sushi.
Ingrediente
- 2 file mari de tipar
- 60 ml sos de soia
- 60 ml mirin
- 2 1/2 linguri zahar
- 1 1/2 linguri sake
- 300 g orez fiert
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 250 grade C
- Intr-o cratita mica, puneti mirinul si sakeul. Lasati la fiert la foc mare
- Adaugati zaharul si amestecati pana ce acesta se disolva complet, apoi puneti sosul de soia. Reduceti focul si lasati cam 10 minute pana ce sosul se ingroasa
- Puneti fileurile de tipar pe o tava cu folie de aluminiu, cu o pensula ungetile cu sosul preparat si bagati la cuptor pentru 7-10 minute
- Trageti tava din cuptor, intoarceti pestele si ungeti cu sosul preparat, apoi mai bagati la cuptor pentru aprox. 5-7 minute
- Intr-un vas ceramic mare (cat sa incapa fileurile de tipar) puneti orezul si asezati fileurile de tipar peste