Somon teriyaki
Teriyaki este o tehnica japoneza de gatit diverse carnuri sau peste cu sos de soia. Aroma puternica a sosului de soia, isi lasa semnatura asiatica in orice preparat in care este folosit.
Ingrediente
- 80 ml sos de soia
- 2 linguri ulei vegetal
- 2 linguri zahar brun
- 2 catei de usturoi tocati marunt
- 450 g file de somon (taiat in 2 jumatati egale)
- 1 lingurita seminte de susan
Mod de preparare
- Amestecati bine intr-un bol sosul de soia, uleiul, zaharul si usturoiul
- Turnati apoi toata compozitia intr-o tava de copt si azezati fileurile de somon peste, apoi acoperiti cu o folie de plastic si bagati la frigider pentru 30 minute; (dupa 15 minute intoarceti fileurile de somon).
- Incingeti o tigaie la foc mediu, asezati feliile de somon si tineti cate 3-4 minute pe fiecare parte pana ce carnea se desprinde usor cu o furculita
- Scoateti-le pe un platou si turnati apoi sosul deasupra somonului, apoi presarati seminte de susan