Omleta tamagoyaki
Tamagoyaki, tamago sau dashimaki, este un tip de omleta japoneza ce consta in rularea mai multor straturi subtiri de omleta. Aceasta se prepara de obicei in tigai dreptunghiulare numite makiyakinabe, pentru ca au o anumita tehnica, dar le putem da de cap si in tigai rotunde. Sigur ati preparat macar de cateva ori omleta si nu ar trebui sa fie complicata aceasta, doar ne jucam putin cu tehnica prin care o rulam.
Ingrediente
- 3 oua mari
- 100 g branza dulce sfaramitata
- 4 linguri dashi
- 1 lingura zahar
- 1 lingurita sos de soia
- 1 lingurita mirin
- 1/4 lingurita sare
- Ulei vegetal
Mod de preparare
- Intr-un bol, bateti ouale, apoi adaugati branza
- Intr-un alt bol, amestecati dashi, zaharul, mirinul, sosul de soia si sarea, apoi turnati in bolul cu ouale batute si amestecati
- Incalziti o tigaie la foc mediu (tigaie dreptunghiulara ar fi ideala)
- Cu un servetel inmuiat in ulei, ungeti tigaia
- Turnati un strat subtire din compozitia de oua batute, lasati pana se face omleta, apoi rulati si lasati intr-unul din capetele tigaii
- Turnati alt strat din ouale batute, lasati pana se face, apoi rulati omleta deja rulata peste cea care tocmai s-a facut
- Repetati pasul aceste cu toata compozitia de oua batute
- Nota: Inainte de a servi, taiati omleta felii