Somon sushi
Sushi este semnatura culinara a Japoniei peste tot pe planeta. Il putem prepara cu nenumarate varietati de peste, orez si legume, in diverse forme.
Ingrediente
- 100 g orez de sushi
- 60 ml sake
- 2 linguri mirin
- 1 lingura sare
- 0.6 kg file somon (taiat fasii subtiri de aprox. 0.3 cm)
- Pasta de wasabi
- Sos de soia
Mod de preparare
- Intr-o cratita puneti la fiert 500 ml apa, in care adaugati orezul si sake. Lasati la fiert pentru 10-12 minute pana ce orezul devine moale, apoi acoperiti-l si lasati-l deoparte timp de 15 minute
- Dupa cele 15 minute, adaugati in orez mirinul, zaharul si sarea, amestecati si formati cu mainile cubulete cu latura de aprox 2-2.5 cm si intindeti cate o felie de somon pe cate un cubulet
- Nota: Serviti cu sos de soia si pasta wasabi