Saint Jacques la tigaie
Cand ne gandim la mancare rafinata, bucataria frantuzeasca este prima care ne vine in minte. Scoicile Saint Jacques sunt preparate cu desavarsire in aceasta bucatarie in diverse moduri. Desigur nu le gasim la tot pasul, dar la o perioada merita sa ne facem pofta si sa gatim Jaint Jacques.
Ingrediente
- 450 g scoici Saint Jacques (doar carnea)
- 1 lingura unt fara sare
- 1 lingura ulei de masline
- Sare de mare
- Piper negru macinat
- 1 lamaie
Mod de preparare
- Spalati bine scoicile cu apa rece apoi stergeti-le usor cu un servetel
- Intr-o tigaie mare, puneti la incalzit untul si uleiul de masline
- Cand untul s-a topit si inncepe sa sfaraie, asezati scoicile in tigaie (fara sa se atinga intre ele) si presarati sare si piper dupa gust
- Lasati scoicile cate 1 - 1 1/2 minute pe fiecare parte, pana prind o nuanta usor aurie apoi stoarceti o lamaie peste ele