Cartofi frantuzesti
Cartofii ne plac in orice forma i-am gatii. Ca sunt wedges, piure, chipsuri, la cuptor fierti etc. Ii savuram cu mare placere. Dar totusi cea mai gustoasa forma o prind cand sunt prajiti in celebra forma french-fries. Desigur si french-fries pot avea nenumarate interpretari, haideti sa vedem modul de prepararea a uneia dintre ele in cele ce urmeaza.
Ingrediente
- 1.1 kg cartofi
- 2.3 l apa
- 2 1/2 linguri otet de vin alb
- 2 1/2 linguri sare
- 1.9 l ulei vegetal
Mod de preparare
- Curatati cartofii apoi taiati-i subtiri
- Puneti apa intr-o oala, apoi adaugati cartofii otetul si sarea
- Puneti oala la fiert la foc mare pentru 10 minute pana ce cartofii devin putin moi dar nu sfaramiciosi
- Strecurati aapoi cartifii si lasati-i la uscat timp de 5 minute
- Intr-un wok, incingeti uleiul la foc mare
- Puneti cartofii la prajit in ulei timp de 50-60 secunde (in 3, 4 randuri, nu pe toti de-odata), apoi lasat-i sa se scurga de ulei pe un prosop de hartie