Oua coapte En Cocotte
Daca va cuprinde pofta de un mic dejun frantuzesc, egg en cocotte este alegerea perfecta. Omleta, ouale prajite sau fierte sunt parca un preparat prea comun, asa ca mai schimbam putin tehnica si le bagam la cuptor, insa nu singure, ci insotite de cateva ingrediente cu care fac masa buna.
Ingrediente
- 4 oua
- 30 g branza gruyere
- 2 felii de bacon taiate cubulete
- 200 g smantana
- Sare
- Piper
- 1/4 lingurita cimbru
- Ulei vegetal
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 190 grade C
- Ungeti 2 vase ceramice pentru copt (mici) cu ulei vegetal, apoi puneti cubuletele de bacon distribuite in mod egal si cate 15 g branza gruyere in fiecare
- In fiecare vas spargeti cate 2 oua (galbenusul trebuie sa ramana intact), puneti apoi cate 100 g smantana sare si piper dupa gust
- Intr-o vas mai mare, puneti apa cam 2.5 cm, apoi asezati vasele cu oua in aceasta
- Bagati la cuptor pentru 15-20 minute pana ce galbanusurile prind coaja
- Presarati peste oua cimbru sau piper, dupa gust