File Mignon cu sos bearnaise
Carnea de vita este cea mai rafinata dintre carnuri, fiind si pretentioasa la gatit, dar careia putem sa-i deslusim misterele. Sunt putine mancaruri pe care atunci cand le degustam inchidem ochii de placere si parca am vrea sa nu se termine. Unul din acele preparate este fileul mignon cu un sos bearnaise.
Ingrediente
- 3 galbenusuri de ou
- 1/2 pachet de unt topit
- 1 lingurita suc de lamaie
- 1/4 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper
- 1 lingura tarhon
- 4 linguri otet balsamic
- 2 linguri ulei de masline
- 230 g file mignon (muschiulet)
Mod de preparare
Sosul bearnaise
- Amestecati intr-un blender galbenusurile de ou, sucul de lamaie, sarea, piperul si tarhonul
- Dati viteza mica la blender, apoi adaugati usor untul topit (nu trebuie sa fie prea firebinte) si mixati pana ce toate ingredientele sunt amestecate
Fileul mognon
- Puneti muschiletul intr-o tigaie la foc mare cu putin ulei de masline si lasati cate 2 minute pe fiecare parte
- Intr-o alta tigaie, incalziti cele 2 linguri de ulei si otetul balsamic
- Dupa ce uleiul este incins, puneti fileul mignon in tigaie si lasati cate 2-3 minute pe fiecare parte
- Scoateti pe o farfurie muschiuetul si turnati sosul bearnaise peste
- Serviti alaturi de o garnitura de brocoli si cartofi