Cotlete de miel la cuptor
Mielul nu este o carne consumata frecvent precum cea de porc, pui sau vita. Il consumam mai degraba de sarbatori, in special de Paste, iar daca tot il consumam asa de rar, sa ne abatem putin de la retetele traditionale si sa adoptam ceva mai "fine-dining".
Ingrediente
- 2 linguri otet balsamic
- 4 coaste de miel (bucata intreaga)
- 3 catei de usturoi
- 100 g mustar dijon
- 1 1/2 linguri sare kosher
- 2 linguri ulei
Mod de preparare
- Intr-un blender puneti sarea, usturoiul , o linguraa de ulei, mustarul, otetul balsamic si apoi dati-i cateva impulsuri pana ce toata compozitia devine omogena
- Ungetii cotletele de miel cu pasta rezultata si lasati-le la temperatura camerei timp de 1 ora
- Preincalziti cuptorul la 230 grade C
- Asezati cotletele intr-o tava unsa cu o lingura de ulei si bagati in cuptor pentru aprox 20-25 minute
- Dupa ce scoateti din cuptor , acoperiti cu o folie de aluminiu si lasati deoparte 15-18 minute, apoi taiati cotletele in parti individuale si serviti cu pofta