Piept de vita Texan
Cand ne gandim la mancare americana, Texasul cu ale sale gratare si carnuri n-are cum sa fie ocolit. Pentru preparatul ce urmeaza sa-l gatiti va trebui totusi sa aveti multa rabdare pentru ca dureaza pe putin 7 ore, doar este vorba de o bucata de 2 kg de carne si vrem sa ne iasa perfecta.
Ingrediente
- 2 kg piept de vita
- 4 linguri ulei vegetal
- 1 lingura sare
- 1 lingura piper negru macinat
- 1 lingura pudra de usturoi
- 1 lingura zahar brun
- 1 lingura paprika
- Sos barbecue
Mod de preparare
- Intr-un bol, amestecati bine sarea, piperul, pudra de usturoi, zaharul si paprika
- Ungeti pieptul de vita cu ulei apoi presarati amestecul de condimente pe toata suprafata acestuia si presati sa se prinda de carne
- Incalziti o tigaie mare cu ulei, puneti pieptul de vita si lasati la foc mediu pana prinde culoare bruna, apoi intoarceti pe partea cealalta sa se prajeasca
- Puneti apoi carnea intr-o oala de tip Crock-Pot si lasati sa se gateasca la foc mic pentru aprox. 7 ore. Puteti turna in aceasta sos barbecue pentru a preveni arderea carnii