Muschiulet de porc la cuptor
Trebuie sa incercati neaparat aceasta reteta de muschiulet de porc aromat cu ierburi si usturoi. Poate nu o sa va iasa din prima ca la carte, dar merita sa va straduiti, pe urma o sa devina obisnuinta. Incercati-l alaturi de un dressing sau sos barbeque.
Ingrediente
- 1 lingurita sare de mare
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- 1 lingurita ierburi aromate
- 1 lingurita pudra de usturoi
- 1 lingurita coriandru uscat tocat marunt
- 2 linguri ulei vegetal
- 1 muschiulet de porc
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 200 grade C
- Intr-un bol, amestecati bine sarea de mare, piperul, ierburile aromate, pudra de usturoi si coriandrul
- Ungeti muschiuletul cu ulei pe toata suprafata, apoi puneti-l in bolul cu condimente si acoperiti-l pe toata suprafata cu acestea
- Intr-o tigaie mare, incingeti lingura de ulei ramasa, apoi asezati muschiuletul in aceasta si prajiti timp de aprox. 6 minute (intoarceti pe toate partile)
- Bagati apoi tigaia la mijlocul cuptorului pe gratar pentru 15 minute, apoi intoarceti carnea pe partea cealalta si lasati inca 10 minute
- Dupa ce l-ati scos din cuptor, lasati-l sa se odihneasca 5 minute, apoi taiati-l felii pentru a-l servi