Somon cu sparanghel
Un preparat perfect pentru orice masa de pranz este fileul de somon la cuptor cu sparanghel. Uns cu ulei de masline si stropit cu suc de lamaie, acest preparat are toate sansele sa-ti cucereasca papilele gustative.
Ingrediente
- Sucul de la 1 lamaie
- 3 linguri ulei de masline
- 120 g sparanghel proaspat
- Sare
- 1 lingura piper negru macinat
- 170 g file de somon
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 230 grade C
- Ungeti o tava de copt cu 1 lingura ulei de masline
- Presarati piper, sare si 1 lingura ulei de masline peste sparanghel si asezati-l in tava pe un singur strat, apoi bagati la cuptor pentru 5 minute
- Ungeti fileul de somon pe ambele parti cu restul uleiului de masline, putina sare si piper
- Dupa cele 5 minute in care a stat la cuptor, scoateti tava, asezati fileul de somon langa sparanghel, turnati sucul de lamaie peste, apoi bagati la cuptor pentru inca 20 minute pana ce somonul capata o culoare usor bruna