Cheeseburger American
Burgerul este vedeta oricarui festival, concert sau meci sportiv in America. In ultimul timp, valul american-gastronomic a ajuns si pe la noi. Burgerii ii intalnim de ceva zeci de ani in fastfoodurile din toata tara, dar in ultimii ani au aparut restaurante care le sunt dedicate aproape in totalitate. Cu putina practica veti putea obtine si voi burgeri ca cei din restaurantele si barurile pe care le frecventati.
Ingrediente
- 0.9 kg carne de vita tocata
- 1 lingura pudra de usturoi
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita piper negru macinat
- 6 chifle cu susan
- 240 g branza cheddar (12 felii)
- 6 frunze salata creata
- 1/2 ceapa rosie taiata rondele
- 1 rosie mare taiata rondele
- 1 castravete murat taiat felii
Mod de preparare
- Preincalziti gratarul sau plita la foc mare
- Intr-un bol mare amestecati bine carnea tocata, sarea, piperul si pudra de usturoi
- Formati din amestec 6 chiftele egale de aprox. 2 cm grosime
- Puneti chiftelele pe gratar si lasati pana le puteti desprinde usor de pe acesta, apoi intoarceti pe partea cealalta si puneti cate o felie de cheddar pe fiecare chiftea. Lasati pana cand le puteti desprinde usor
- In acest timp, taiati chiflele in jumatati, pe jumatatea inferioara puneti cate o felie de branza cheddar, apoi puneti-le pe gratar aprox 2-3 minute
- Dupa ce luati chiflele de pe gratar, asezati-le pe o suprafata de lucru, asezati pe fiecare cate o chiftea cu branza cheddar, apoi un rand de rondele de ceapa, rondele de castravete, o felie de rosia si o frunza de salata dupa care asezati felia de chifla cu susan