Placinta cu carnati
Placinta cu carnati "Tod in the hole" este un preparat traditional englezesc, ce a devenit popular in Marea Britanie in secolul al 18-lea. Aceasta are in compozitie aluatul de budinca Yorkshire si carnati.
Ingrediente
- 190 g faina alba
- 1 lingurita sare kosher
- 1/4 lingurita piper negru macinat
- 350 ml lapte
- 3 oua batute
- 2 linguri unt topit
- 2 linguri ulei vegetal
- 4 carnati (450 g)
- 1/2 lingura patrunjel
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 220 grade C
- Intr-un bol mare, amestecati faina, sarea si piperul. Faceti apoi spatiu in mijloc in care adaugati ouale, laptele si untul topit. Amestecati tot pana ce se formeaza o compozitie fina, acoperiti si puneti deoparte pentru 30 minute
- Intr-un vas ceramic, puneti 1 lingura din uleiul vegetal si bagati in cuptor
- Intre timp, intr-o tigaie, puneti lingura de ulei ramasa, incalziti la foc mediu spre mare, apoi puneti carnatii la prajit pana capata o nuanta bruna
- Scoateti vasul ceramic de la cuptor, turnati compozitia cu lapte, apoi asezati carnatii usor
- Bagati la cuptor pentru 20-30 minute pana ce aluatul creste si capata o crusta brun-aurie