Muschi de vita Wellington
Muschiul de vita Wellington este un preparat al bucatariei englezesti. Acesta se prepara prin rularea unui muschi de vita intr-un sos apoi intr-un aluat de placinta.
Ingrediente
- 450 g muschi de vita
- 300 g ciuperci cremini
- 1 aluat pentru placinte
- 2 galbenusuri de ou
- 3 linguri mustar Dijon
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingura lapte
- Sare
- Piper negru macinat
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 200 grade C
- Puneti ciupercile intr-un blender si dati-i cateva pulsuri pana ce devin aproape de pasta
- Puneti apoi ciupercile intr-o tigaie la foc mediu spre mare, adaugati 2 linguri ulei de masline, sare si piper. Gatiti pana ce zeama lasata de ciuperci scade apoi puneti-le deoparte
- In aceeasi tigaie, puneti 1 lingura ulei de masline, si incazliti la foc mare
- Puneti in tigaie muschiul de vita asezonat cu sare si piper, si lasati pana se rumeneste pe toate partile
- Puneti apoi muschiul de vita deoparte si ungeti-l cu mustar Dijon pe toate partile
- Intindeti aluatul de placinta, pe care puneti compozitia cu ciuperci, apoi asezati muschiul de vita, dupa care infasurati, si cu un cutit, crestati cu grija pe latul aluatului
- Intr-un bol mic, amestecati galbenusurile cu laptele si ungeti aluatul cu aceasta compozitie cu ajutorul unei pensule
- Azezati intr-o tava pe o hartie de copt si bagati la cuptor pentru 25-35 minute pana ce interiorul muschiului atinge 50 grade C (verificati cu un termometru de bucatarie)
- Dupa ce scoateti din cuptor, lasati 10 minute deoparte, apoi il puteti taia felii