Pui la cuptor
Ce se potriveste cel mai bine pentru o masa de duminica cu toata familia adunata.?...Puiul la cuptor asezonat cu legume. Dar ce ar fi daca am prepara acest pui intr-un fel mai exotic...cu portocale.?....haideti sa vedem pasii care trebuiesc facuti in reteta ce urmeaza.
Ingrediente
- 1 pui intreg de circa 1,5 kg
- 4 cartofi noi (taiati in sferturi)
- 1 zucchini mic taiat cubulete
- 1 portocala taiata felii
- Rozmarin
- 2 linguri ulei
- 3 linguri unt
- 3-4 catei de usturoi (optional)
- 1 lingura sare kosher
- 1 lingura piper negru macinat
- 120 ml vin alb sec
- 60 ml apa
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 220 grade C
- Puiul curatat, spalat si sters de apa il asezonati cu usturoi zdrobit, sare, si ulei pe interior si pe exterior
- Intr-o tava de copt incapatoare puneti putin ulei si aseazati puiul cu pieptul in sus si picioarele legate intre ele. Apoi sub pielea de pe piept puneti o lingura de unt, turnati putina apa in tava si bagati la cuptor, iar dupa 15 minute reduceti temperatura la 190 grade
- Dupa alte 30 minute amestecati cartofii, portocala si zucchini cu sare, piper si ulei si asezati-le in tava cu pui. Puneti cateva fire de rozmarin, cateva cubulete de unt, turnati si vinul si bagati iar la cuptor pentru alte 45 minute. Din cand in cand se trage tava si se unge puiul cu sosul din tava, iar daca sosul scade se toarna putina apa calda
- Cand puiul este bine facut il scoateti din cuptor si il lasati sa se odihneasca aprox 10 minute, apoi il puneti pe un platou, puneti si legumele si ornati cu rozmarin. Il puteti servi cu o salata sau cu un sos de usturoi