Conopida cu branza
Conopida este o leguma sanatoasa pe care ar trebui sa o consumam destul de des. Aceasta este personajul principal al preparatului descris in cele ce urmeaza: gratinata in sos de branza cheddar.
Ingrediente
- 1 kg conopida taiata in bucati de 3-5 cm
- 4 linguri unt fara sare
- 4 linguri faina alba
- 2 lingurite pudra de mustar
- Sare
- Piper
- 470 ml lapte
- 140 g branza cheddar rasa
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 200 grade C
- Spalati conopida bine, apoi puneti-o pe un prosop de hartie sa se scurga toata apa
- Intr-o cratita, topiti untul la foc mediu spre mare, apoi adaugati faina si amestecati bine timp de 1 minut
- Adaugati pudra de mustar, sare si piper, dupa care amestecati in timp ce turnati laptele. Lasati la fiert pana ce mixtura se ingroasa
- Adaugati branza cheddar in compozitie si amestecati
- Intr-un vas de copt, aranjati conopida uniform, apoi turnati compozitia cu lapte peste ea
- Bagati la cuptor pentru aprox 30 minute pana ce capata nuante brun-aurii