Briose englezesti
Briosele englezesti nu sunt tot una cu briosele pe care deja le cunoastem, avand compozitie si moduri de preparare diferite. Le puteti servi ca atare sau sandwich cu bacon si ou prajit.
Ingrediente
- 450 g faina alba
- 1 lingurita sare
- 225 ml lapte
- 3 linguri apa
- 1 lingurita zahar
- 2 lingurite drojdie
- Ulei vegetal
Mod de preparare
- Amestecati intr-un vas laptele si apa, apoi bagati la microunde pentru 40 secunde
- Adaugati apoi zaharul si drojdia, lasati la temperatura camerei timp de 10-15 minute pana ce se formeaza la suprafata un strat de spuma
- Puneti faina si sarea intr-un alt bol, faceti gropita in mijloc si adaugati compozitia cu lapte, apoi amestecati pana ce se formeaza aluat. Daca aluatul este prea lipicios, mai adaugati faina sau daca acesta este prea uscat, mai adaugati apa
- Mixati aluatul cu un mixer pana ce devine foarte fin, sau framantati cu mana, apoi lasati deoparte la temperatura camerei cam 45 minute pana ce isi dubleaza volumul
- Intindeti aluatul pe suprafata de lucru data cu putina faina. Trebuie sa ajungeti la o grosime de 1cm
- Decupati in acesta forme rotunde cu diametrul de 7-8 cm, apoi asezati-le intr-o tava presarata cu putina faina, acoperiti-le cu un prosop si lasati-lle deoparte 25-35 minute
- Intr-o tigaie mare incalziti putin ulei vegetal la foc mediu, puneti briosele in tigaie la distanta de 1 cm una de alta, apoi dati focul mic si lasati 7 minute, dupa care le intoarceti pe partea cealalta si mai tineti inca 7 minute (trebuie sa prinde o nuanta usor aurie)