Fursecuri cu unt
O reteta delicioasa de fursecuri pe care trebuie sa le aveti pe masa obligatoriu de Craciun. Le preparati foarte repede si fara deranj prin bucatarie, doar sa aveti rabdare pana se racesc pentru a le savura.
Ingrediente
- 225 g unt
- 60 g zahar pudra
- 65 g amidon de porumb
- 1/2 lingurita sare
- 250 g faina
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 160 grade C
- Mixati intr-un bol untul pana devine cremos
- Adaugati treptat in timp ce mixati: zaharul pudra, amidonul de porumb, sarea si faina
- Intindeti aluatul pe o suprafata presarata cu faina pana obtineti o grosime de aprox. 0.8 cm
- Taiati forme din aluat cu ajutorul unui pahar sau cu forme de fursecuri, apoi asezati-le pe o hartie de copt intr-o tava
- Bagati-le la cuptor pentru 10-12 minute (nu trebuie sa prinda culoare bruna-aurie), apoi scoateti-le si lasati-le sa se raceasca