Budinca de mango cu orez
Budinca din lapte de cocos este un preparat neobisnuit la noi, dar popular in tarile asiatice. Merita tot efortul (daca il putem numi macar efort) sa incercati acest desert savuros cu arome exotice.
Ingrediente
- 190 g orez alb
- 400 ml lapte de cocos
- 95 g zahar
- 1/2 lingurita sare kosher
- 5 mango
- Seminte de susan
- Frunze de menta
Mod de preparare
- Fierbeti orezul in apa conform instructiunilor de pe ambalaj
- Intr-o cratita amestecati laptele de cocos, zaharul si sarea apoi puneti la foc mic pentru apox. 10 minute apoi indepartati de pe foc
- Taiati mango in cubulete de 1 cm, adaugati-l in cratita cu lapte si amestecati (pastrati o parte pentru ornare)
- Dupa ce s-a fiert, adaugati orezul scurs de apa in cratita cu laptele de cocos, amestecati
- Turnati budinca in borcane (sau castroane) apoi ornati cu mango si menta