Supa cu ciuperci Tom Kha Gai
Tom Kha Gai este o supa specifica in Tailanda si Laos. Ingredientele principale ce compun aceasta supa sunt ciupercile, carnea de pui si laptele de cocos, dar sigur o puteti prepara si intr-o varianta vegetariana.
Ingrediente
- 0.7 l supa de pui
- 450 g piept de pui dezosat taiat cubulete
- 225 g ciuperci proaspete taiate bucati(orice soi preferati)
- 6 frunze de lime
- 20 g ghimbir taiat felii
- 3 linguri suc de lime
- 60 ml sos de peste
- 1 lingura patrunjel
- 360 g lapte de cocos
- 1 lingura lemongrass
- ardei chili taiati felii
Mod de preparare
- Puneti supa de pui intr-o oala la fiert la foc mediu
- Dupa ce a scazut volumul supei de pui, adaugati laptele de cocos, lemongrassul si ghimbirul, apoi dati focul mic si lasati 1 minut
- Adaugati apoi pieptul de pui si ciupercile. Amestecati usor si lasati pana ce puiul este fiert
- Indepartati de pe foc, turnati in castroane si ornati cu frunze de lime, patrunjel si chili