Enchilada de vita
Aceste clatite numite enchilada, sunt o specialitate fara de care nu exista masa mexicana. Se prepara in mai multe moduri, folosind diverse tipuri de carne sau legume.
Ingrediente
- 200 g carne tocata de vita
- 5 tortilla
- 100 g ceapa tocata
- 140 g dovleac taiat cubulete
- 250 g sos enchilada
- 100 g branza cheddar rasa
- Sare
- Piper
- Ulei vegetal
Mod de preparare
- preincalziti cuptorul la 175 grade C
- Intr-o tigaie mare, incalziti ulei, apoi adaugati carnea tocata si sotati la foc mediu (cam 5 minute)
- Puneti carnea intr-un bol, apoi, in aceeasi tigaie adaugati ceapa si dovleacul. Sotati timp de 3-4 minute pana devin fragede. Puneti legumele apoi in acelasi bol in care este carnea, dupa care adaugati sosul enchilada, sare si piper si amestecati cu o spatula
- Pe o suprafata de lucru intindeti o tortilla si umpleti cu mixtura de carne, dupa care infasurati. Repetati procesul cu fiecare tortilla
- Aranjati toate cele 5 tortilla intr-un vas de gatit, presarati branza cheddar pe toata suprafata acestora, acoperiti vasul cu o folie de aluminiu si bagati la cuptor timp de 30 minute pana ce branza cheddar se topeste