Supa de fasole neagra
Fasolea neagra, sau cum o stim cu totii ca fasole mexicana, este un ingredient des folosit in bucataria tarilor din America Latina, in special cea mexicana. Mexicanii o folosesc aproape cu orice ocazie in preparatele lor, unul din aceste preparate fiind supa propusa in reteta ce urmeaza.
Ingrediente
- 2 linguri ulei de masline
- 2 cepe galbene tocate marunt
- 4 catei de usturoi zdrobiti
- 2 morcovi tocati marunt
- 0.8 kg fasole neagra
- 1.2 l apa
- 3/4 lingurita oregano
- 1 lingurita coriandru tocat marunt
- 1 3/4 lingurita chimion tocat
- 1/4 lingurita piper negru macinat
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingura suc de lamaie
Mod de preparare
- Intr-o cratita mare incalziti uleiul de masline, adaugati ceapa, usturoiul si morcovul. Amestecati ocazional si lasati pana ce legumele devin fragede aprox. 8 minute
- Adaugati fasolea neagra, apa, oregano, coriandru, chimionul, piperul si sarea si lasati la fiert. Reduceti focul, puneti un capac si lasati pe foc in jur de 15 minute
- Cu un blender de mana, amestecati in supa pana devine cremoasa. Puneti apoi sucul de lamaie si amestecati