Enchilada de pui
Enchilada este o mancare mexicana picanta. Aceasta este compusa dintr-o varietate de ingrediente ca branzeturile, carnea de diferite feluri, legume si sosuri. In general, enchilada se prepara ruland ingredientele in tortilla, dar reteta ce urmeaza va propune o varianta a acesteia in straturi.
Ingrediente
- 280 g piept sau pulpa de pui taiate fasii
- 340 g branza Monterey Jack rasa
- 2 ardei chili verde tocat
- 1 pachet de tortilla din faina alba
- 450 g fasole rosie
- 0.5 kg sos de rosii pentru enchilada
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 175 grade C
- Intr-un bol, amestecati puiul, jumatate din branza Monterey Jack si chili
- Adaugati cateva linguri de sos enchilada intr-un vas de copt pe toata suprafata, apoi puneti un strat de tortilla
- Puneti jumatate de fasole peste stratul de tortilla, apoi puneti jumatate din compozitia cu pui si jumatate din sosul enchilada ramas, repetati punand iar un strat de tortilla, fasolea ramasa, jumatatea ramasa din compozitia cu pui si jumatatea ramasa din sosul enchilada iar la final presarati branza Monterey Jack ramasa
- Bagati la cuptor aproximativ 45-60 minute