Supa-crema de ciuperci Svampsoppa
Svampsoppa este o supa de ciuperci traditional suedeza. Este un preparat perfect care te va incalzi intr-o zi friguroasa si te va face sa il prepari cu orice ocazie.
Ingrediente
- 1 l apa
- 1/2 kg ciuperci
- 1 lingura ulei
- 2 linguri unt
- 1 ceapa taiata marunt
- Sare
- Piper negru macinat
- 3 linguri faina
- 100 ml vin alb
- 100 ml smantana
- 1 galbenus de ou
Mod de preparare
- Intr-o oala la foc mediu, fierbeti apa
- Intr-un ceaun, puneti uleiul si ciupercile si sotati pana ce zeama lor se evapora
- Adaugati untul si ceapa, sotati pana ce aceasta devine frageda, apoi adaugati sare si piper
- Adaugati faina si amestecati bine sa nu se formeze cocoloase, dupa care turnati apa putin cate putin
- Puneti apoi vinul alb si lasati la fiert aprox. 20 minute, dupa care amestecati galbenusul si smantana intr-un bol, apoi amestecati-le in supa si mai fierbeti 2-3 minute