Cheesecake cu capsuni
Cheesecake este un desert atat de gustos si indragit incat nu-i de mirare ca rezista inca din Grecia antica, unde isi are originile si de unde romanii l-au imprumutat. Modul de preparare al acestei prajituri difera, fiecare bucatarie avand mici "secrete" pentru desavarsirea acestui desert fin.
Ingrediente
- 150 g biscuiti digestivi macinati
- 2 linguri zahar
- 75 g unt
- 500 g crema de branza
- 200 g zahar
- 1 lingura vanilie
- 4 oua
- 16-20 capsuni taiate felii
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 165 grade C
- Amestecati intr-un bol biscuitii, 3 linguri de zahar si untul topit
- Asezati compozitia intr-o tava de copt rotunda (diam. 20 cm) cu peretii detasabili si presati bine
- Intr-un bol, mixati crema de branza, 200 g zahar si vanilia. In timp ce mixati adaugati pe rand cate 1 ou, dupa care mixati la viteza mica pana ce compozitia este omogena
- Turnati compozitia in tava si bagati la cuptor pentru 50-60 minute
- Dupa ce scoateti de la cuptor, lasati sa se raceasca, apoi indepartati usor peretii detasabili ai tavii
- Bagati la frigider pentru cel putin 4 ore
- Nota: Inainte de a servi, turnati sos de capsuni si puneti feliile de capsuni deasupra