Cartofi Hasselback
Cartoful Hasselback este un preparat suedez, creeat in 1953 de Leif Elisson. Acesta lucra ca bucatar in restaurantul Hasselbacken din Stockholm. Reteta pentru prepararea cartofului Hasselback este una simpla, la fel de usoara ca prepararea cartofilor prajiti.
Ingrediente
- 4 cartofi mari
- 1/2 pachet unt
- Sare
- 180 ml smantana
- 20 g patrunjel
Mod de preparare
- Spalati bine cartofii apoi stergeti-i cu prosoape de hartie
- Cu un cutit taiati feli de 0.5 - 0.6 cm grosime pana aproape de baza fara ca pe aceasta sa o taiati (lasati 0.5 cm)
- Taiati untul felii subtiri si puneti intre feliile de cartof
- Presarti sare peste fiecare cartof
- Preincalziti cuptorul la 200 grade C
- Intr-o tava de copt, puneti o folie de aluminiu, apoi asezati cartofii pe aceasta
- Bagati la cuptor pentru 35-45 minute pana ce cartofii capata o crusta crocanta la exterior
- Dupa ce scoateti cartofii de la cuptor puneti pe fiecare cartof aprox . 45 g smantana si presarati patrunjel