Fursecuri Semiluna
Suntem obijnuiti cu fursecurile semiluna pe care le savuram cu mare placere de fiecare data cand avem ocazia. Aroma de migdale le face irezistibile si totodata unele dintre cele mai apreciate fursecuri. Daca vreti sa va impresionati colegii sau prietenii cu un aperitiv, le puteti cumpara din cofetarii sau, si mai bine, le puteti prepara acasa dupa o reteta simpla.
Ingrediente
- 225 g unt fara sare
- 60 g zahar pudra
- 1/4 lingurite esenta de migdale
- 1 galbenus de ou
- 320 g faina alba
- 250 g migdale tocate fin
- 1 lamaie
Mod de preparare
- Amestecati intr-un bol untul si zaharul pana capata o consistenta pufoasa. Adaugati esenta de migdale si galbenusul de ou. Apoi, in timp ce amestecati, adaugati gradual faina si migdalele tocate
- Acoperiti bolul cu un prosop si lasati deoparte timp de 2 ore
- Preincalziti cuptorul la 190 grade C
- Intindeti aluatul pe o suprafata cu faina, decupati din acesta cu ajutorul unui pahar forme de semiluna
- Puneti o hartie de pergament intr-o tava de copt, si asezati pe aceasta fursecurile
- Bagati la cuptor pentru 15-20 minute pana ce marginile acestora capata o tenta aurie
- Presarati zahar pudra pe fursecuri cat timp sunt calde