Chiftele suedeze
Chiftelele suedeze, un preparat probabil deja cunoscut si indragit de multi. Acestea nu difera mult de alte chiftele cat difera modul de servire, cu diverse sosuri de gem si dulceata.
Ingrediente
- 225 g carne tocata (amestec vita cu porc)
- 80 g ceapa tocata marunt
- 115 ml smantana
- 1 ou mare
- 3 linguri pesmet
- 1 1/2 lingurita sare grunjoasa
- 1 1/2 lingurita piper negru macinat
- 1/4 lingurita nucsoara tocata
- 1 lingura ulei vegetal
- 2 linguri vin rosu sec
- 2 linguri faina
- 475 ml supa de vita
- 15 g patrunjel tocat
- 20 g parmezan ras
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 135 grade C
- Intr-un bol amestecati cu mainile carnea tocata, ceapa, smantana, oul, pesmetul, sarea, piperul si nucsoara. Formati chiftele rotunde cu diametrul de 3,5-4 cm, apoi puneti-le la frigider pentru 30 minute
- Intr-o tigaie mare incalziti uleiul la foc mare
- Adaugati chiftelele in tigaie si agitati-le in tigaie timp de 6 minute pana ce capata o culoare bruna, apoi puneti-le intr-un vas si bagat-le in cuptorul incalzit la 180 grade celsius 15 minute
- Intre timp, in tigaia in care ati facut chiftelele, puneti vinul la foc mediu. Adaugati apoi faina si supa de vita. Dati focul mare si amestecati cm 8-10 minute pana ce sosul se ingroasa
- Puneti sosul peste chiftele si presarati apoi patrunjelul si parmezanul ras